Normal_11715

NIJMEGEN - Woensdag ontvangt de Dialyseafdeling voor volwassenen en kinderen van het UMC St Radboud in Nijmegen het kwaliteitskeurmerk die de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) afgeeft op basis van de goede ervaringen van de patiënten, zo meldt het ziekenhuis.

Vorig jaar werden de dialysepatiënten van het UMC St Radboud gevraagd de zorg op de dialyseafdeling te beoordelen, onder meer op het gebied van de medische behandeling, maatschappelijk werk en verpleging. De uitkomsten hiervan werden vervolgens aan de afdeling voorgelegd. Begin dit jaar bleken de patiënten het feit dat de afdeling open staat voor aanpassingen en veranderingen zeer te waarderen.

"Patiënten waarderen onze inzet. Daar doen we het voor," zegt hoofdverpleegkundige Suus van Neerven. "We willen samen met patiënten werken aan goede kwaliteit van zorg. Suggesties voor betere zorg nemen we dan ook direct ter harte en dat wordt beloond."

Het keurmerk van de NVN wordt door de meer dan honderd dialysecentra en -afdelingen die Nederland heeft gebruikt om te zien wat er goed gaat en wat beter kan. Naast het UMC St Radboud zijn er nog drie algemene ziekenhuizen die dit keurmerk tot nu toe hebben ontvangen.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz