Normal_12423

HOOFDDORP - De Patiënten Advies Raad (PAR) van het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp organiseert vandaag voor de vijfde keer de Dag van de Patiënt, de dag waarop patiënten even extra aandacht krijgen, zo meldt het ziekenhuis.

Tijdens dit lustrum krijgen de patiënten op de verpleegafdeling een roos en een flyer met informatie over de PAR. Verder wordt hen gevraagd een korte enquête in te vullen. ‘s Middags is er een clown aanwezig voor de kinderen in het ziekenhuis.

Omdat het deze week ook de Week van de Smaak is krijgen de patiënten en bezoekers op de poliklinieken bovendien iets lekkers bij de thee of koffie.

De PAR behartigt de belangen van de patiënten in het Spaarne Ziekenhuis. De raad houdt let bijvoorbeeld goed op zaken als maaltijden, bezoektijden, veiligheid, hygiëne, toegankelijkheid voor het bezoek en de geestelijke en maatschappelijk zorg in het ziekenhuis.

In de raad zijn naast patiënten ook verschillende patiëntenverenigingen vertegenwoordigd. Er wordt maandelijks vergaderd; ieder kwartaal is er overleg met de raad van bestuur.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz