Normal_12703

ASSEN - Het Diabetes Centrum Wilhelmina van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) organiseert op 14 november in het kader van Wereld Diabetes Dag een reeks lezingen en een informatiemarkt over deze chronische ziekte.

Tijdens deze zogeheten Asser Diabetes Dag worden onderwerpen over onder meer het ontstaan, de behandeling en het voorkomen van diabetes aan de orde gesteld.

De lezing Bewust leven met diabetes, een uitdaging is speciaal voor patiënten en hun partners. Daarnaast worden er twee publiekslezingen georganiseerd: Diabetes, de epidemie van deze eeuw en Obesitas verhoogt de kans op diabetes.

Op de informatiemarkt worden de bezoekers geïnformeerd over alle aspecten van de ziekte. Op de markt kunnen zij hun bloedsuiker, cholesterol en bloeddruk laten meten en kunnen zij hun Body Mass Index (BMI) laten vaststellen.

Op Wereld Diabetes Dag wordt wereldwijd aandacht besteed aan de nog altijd toenemende groei van deze chronische aandoening en de steeds groter wordende sociaal-maatschappelijke en economische gevolgen ervan.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz