Bouw, helm

HOOFDDORP - Met de bouw van het Oncologiecentrum is de capaciteit van het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp voor de behandeling van patiënten met kanker sinds gisteren sterk toegenomen. Op de eerste dag dat de nieuwbouw in gebruik werd genomen bezochten al ongeveer vijfhonderd patiënten het centrum, zo meldt het ziekenhuis.

“Het is een prachtig gebouw geworden, waar we bijzonder trots op zijn. We willen het onze patiënten hier naar omstandigheden zo aangenaam mogelijk maken”, aldus chirurg Gijsbert Heuff.

Naast de polikliniek Oncologie, is ook de polikliniek Maag-, Darm-, Leverziekten en de polikliniek Interne geneeskunde in de nieuwbouw gehuisvest. Verder zijn ook de afdeling voor dagbehandeling met chemotherapie en de endoscopieruimtes voor maag-, darm- en leveronderzoek naar de locatie verhuisd.

In de nieuwbouw bij het ziekenhuis bevindt zich bovendien de nevenvestiging Radiotherapie van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. Patiënten kunnen voor hun bestralingsbehandeling dus dichtbij huis terecht.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz