Hoofdingang UMC St Radboud

NIJMEGEN - Door het grote en groeiend aantal patiënten met Alzheimer is meer geld voor extra kwalitatief hoogstaand onderzoek hard nodig om de patiënten een betere kwaliteit van leven te kunnen geven. Hiervoor is in Nijmegen een nieuw fonds opgericht.

De samenwerkingsovereenkomst voor de oprichting van dit zogeheten Radboud Alzheimer Fonds werd gisteren getekend door het Radboud Alzheimer Centrum in Nijmegen en Alzheimer Nederland.

Het fonds heeft als doelstelling om in de komende jaren geld te werven voor wetenschappelijk onderzoek dat in Nijmegen zelf wordt uitgevoerd. Hierdoor krijgen mensen in Oost-Nederland de mogelijkheid om direct te doneren aan onderzoek dat in hun eigen regio plaatsvindt.

Het Radboud Alzheimer Centrum is een samenwerkingsverband tussen verschillende afdelingen binnen het Universitair Medisch Centrum St. Radboud en richt zich vooral op ontwikkeling en onderzoek van ondersteuningsprogramma’s die de zorg hier en nu en de kwaliteit van leven van patiënt en mantelzorger verbeteren.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz