Normal_failliet__grafiek

(Novum) - Medisch specialisten bij het Ruwaard van Putten Ziekenhuis dreigen voor miljoenen euro's het schip in te gaan door het faillissement van het ziekenhuis. De ruim veertig vrijgevestigde specialisten zeggen zo'n drie miljoen euro aan achterstallige betalingen te goed te hebben. Dat schrijft Het Financieele Dagblad woensdag.

De artsen denken ook ongeveer tien miljoen euro aan goodwill van hun maatschappen kwijt te raken, doordat het ziekenhuis alleen nog maar specialisten in loondienst heeft. De specialisten verlenen hun diensten aan het ziekenhuis via zeven maatschappen. In de maanden voorafgaand aan het faillissement werden geen vergoedingen meer overgemaakt.

De specialisten kopen zich gemiddeld voor twee of driehonderdduizend euro in bij hun maatschap. Dat is vaak geleend geld. Door het faillissement is het nog maar de vraag of de maatschappen iets waard zijn, schrijft het FD. De artsen staan met zo'n driehonderd crediteuren achteraan in de rij van schuldeisers.

Het Ruwaard van Putten vroeg op 24 juni faillissement aan. Directe aanleiding was dat het ziekenhuis de salarissen over juni niet meer kon betalen, maar er waren al langer problemen. Het ziekenhuis kampt met een schuld van 42,5 miljoen euro.