Normal_hand_afspraak_samenwerken

De Reinier de Graaf groep uit Delft en het HagaZiekenhuis uit Den Haag zouden het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer willen overnemen. Het Langeland zoekt al lange tijd een partij die hen uit hun financiële misère kan helpen. De gesprekken hierover met Stichting Reinier Hage Groep zouden in een ver gevorderd stadium zijn. Dit meldt Omroep West naar aanleiding van een artikel van Zorgvisie. 

Een woordvoerder heeft bevestigd dat er 'verkennende gesprekken' hebben plaatsgevonden tussen de partijen. Verder zijn er nog geen mededelingen bekend gemaakt. 
 
Het Langeland Ziekenhuis is te klein om zelfstandig te overleven. Daarom is het al jaren op zoek naar partijen die in hen willen investeren. Nadat de laatste onderhandelingen met Goudse thuiszorginstelling Fundis gestrand waren heeft het Langeland aangegeven “in gesprek te zijn met meerdere partijen die in het ziekenhuis willen investeren”. Over welke partijen het precies zou gaan wilde het Zoetermeerse Ziekenhuis niet kwijt. 
 
Eind vorige week kwam vervolgens het nieuws dat het Langeland zei “in gesprek te gaan met een mogelijk nieuwe partner.” Daarbij gaf de woordvoerder aan hier “binnen afzienbare tijd” meer informatie over bekend te kunnen maken. 
 
© Nationale Zorggids