Normal_13999045060108_1

(Novum) - De Franse voedingsmiddelenmaker Danone is in vergevorderde gesprekken met Nestlé over de verkoop van zijn divisie medische voeding. Dat meldt persbureau Bloomberg maandag op basis van ingewijden.

Danone zou drie miljard euro krijgen voor de afdeling als de partijen overeenstemming bereiken. Wel zijn er nog andere kapers op de kust. Maandag trok een van die geïnteresseerden, het Duitse voedingsconcern Frisenius, zich echter terug. De dieettak die Danone aan Nestlé wil slijten maakt onder meer Fortimel, dieetvoeding voor zieken en Neocate, een middel voor baby's en kinderen met koemelk- en voedselallergie.

Een eventuele overname door het Zwitserse Nestlé, het grootste voedingsmiddelenconcern ter wereld, zou de alarmbellen kunnen doen rinkelen bij concurrentietoezichthouders in West-Europa, meldden de bronnen.

Eerder op de dag werd al een grote overname op de markt van voedingsproducenten aangekondigd. Het Amerikaanse Hillshire Brands wil concurrent Pinnacle Foods voor ruim 6,6 miljard dollar overnemen. Naar verwachting wordt de overname in september afgerond, mits ook de toezichthouders akkoord gaan.