Normal_rss_entry-15403

Oud-topvoetballer Johan Cruijff heeft longkanker. Dat heeft het management van de 68-jarige Cruijf bevestigd. Cruijf zet zich al jaren op verschillende manieren in om gezonde levensstijl te bevorderen. Er wordt verwacht dat hij de ziekte wellicht zal gebruiken voor een beter begrip over longkanker. Dit melden de NOS, NRC en ANP.

Cruijff onderging in de afgelopen weken diverse onderzoeken in een ziekenhuis in Barcelona. Daar werd de ziekte vastgesteld, aldus het management. Cruijff wordt nog steeds onderzocht in het ziekenhuis. 

De oud-topvoetballer zet zich al jaren in voor de bevordering van een gezonde leefstijl. Zo richtte hij onder meer de Johan Cruyff Welfare Foundation op. Deze organisatie zet zich in voor een gezonde levensstijl, door het laten sporten van de jeugd via de zogenoemde Cruyff Courts bijvoorbeeld. Cruijff is tevens ambassadeur van De Gezonde Zaak. Dit is een initiatief om mensen vaker en beter te laten werken aan hun vitaliteit. 

Het bestuur van Barcelona, waar Cruijff triomfen vierde als speler en trainer, wenst Cruijff sterkte. Voetbalspelers en BN'ers reageren geschokt op het nieuws en wensen hem sterkte. 

© Nationale Zorggids