Normal_kind_meisje_jong235

Stichting KinderThuisZorg gaat weg uit Winterswijk en betrekt een nieuw pand in Doetinchem. Afgelopen week is de grond aangekocht waardoor men nu kan beginnen aan het bouwplan. Dat meldt de Gelderlander. 

KinderThuisZorg is de grootste thuiszorgorganisatie die gespecialiseerd is in kinderen. De organisatie heeft besloten om een ander hoofdkantoor te betrekken omdat het huidige pand niet groot genoeg is om in door te kunnen groeien. Daarnaast wil de organisatie haar bereikbaarheid vergroten. "We zijn de enige kinderthuiszorgorganisatie die in heel Nederland actief is. Met 36 teams hebben we een landelijke dekking", zegt woordvoerster Fiona Klijnsma.

Volgens haar is Winterswijk voor een groot deel van Nederland best wel een uithoek. De verhuizing naar Doetinchem is voor het kantoorpersoneel uiteindelijk geen probleem. “We blijven in de Achterhoek, maar zitten straks wel dichtbij de A18."

Inmiddels werken er 400 verpleegkundigen bij KinderThuisZorg en maandelijks komen er vier of vijf nieuwe zorgmedewerkers bij. Klijnsma: "We blijven groeien, enerzijds door een toegenomen zorgvraag, anderzijds omdat er steeds meer zorg thuis geleverd kan worden. Het is heel mooi voor kinderen dat ze daardoor eerder uit het ziekenhuis ontslagen kunnen worden." 

© Nationale Zorggids