Logo_huisartsenpost-logo-huisstijl

Omdat het voor patiënten niet altijd duidelijk is of zij op de Spoedeisende Hulp zijn of bij de Huisartsenpost, krijgt de laatste een nieuw logo. Door middel van een nieuw logo en een vernieuwde huisstijl moet het duidelijker worden dat patiënten zich bij de Huisartsenpost bevinden. Dit meldt Skipr. 

Vooral 's avonds en in het weekend was er onder patiënten veel onduidelijkheid. De nieuwe huisstijl krijgt een ander logo in twee varianten. De Huisartsenpost mag zelf kiezen hoe het nieuwe logo wordt verwerkt. Dit kan door het overnemen van de nieuwe huisstijl en logo, of door alleen het vernieuwde logo toe te voegen aan de eigen huisstijl middels een vignet. Het logo bestaat uit een kruis en de letter 'P', waardoor de letters 'HP' voor Huisartsenpost ontstaan. Ook staat er 'Voor Spoed' onder het nieuwe logo.

Inmiddels hebben veel huisartsenposten het nieuwe logo al overgenomen. Het logo is ontworpen door bureau Taken By Storm. Op een ledenvergadering van InEen (voor eerstelijnszorg) werd vrijwel unaniem gekozen voor het nieuwe beeldmerk.

© Nationale Zorggids