Logo_igz_inspectie_voor_de_gezondheidszorg

Minister Schippers van Volksgezondheid heeft besloten het bevel dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op 27 mei 2016 heeft gegeven aan de mondzorginstelling Instituut Mondzorg Weert, op 11 juli 2016 te beëindigen. De instelling voldoet naar het oordeel van de inspectie weer aan de voorwaarden om goede zorg te kunnen leveren. Dit meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

De IGZ heeft op 27 mei een bevel opgelegd aan Tandtechnisch laboratorium T.T.L.C. in Weert, waar Instituut Mondzorg Weert onderdeel van is. Door het bevel mocht de mondzorginstelling geen zorg meer verlenen. De reden hiertoe was dat patiënten door onbekwaam personeel werden behandeld en protocollen niet goed werden nageleefd. Bovendien waren de patiëntendossiers niet op orde. Het bevel geeft de IGZ de mogelijkheid om de zorgverlening te stoppen totdat een instelling weer aan de voorwaarden van goede zorg kan voldoen.

Het Tandtechnisch laboratorium T.T.L.C. in Weert bestaat uit twee onderdelen, die beide een bevel van de IGZ opgelegd kregen. Het Tandtechnisch laboratorium mocht vorige maand al weer zorg leveren. Het bevel voor Instituut Mondzorg Weert werd toen verlengd, omdat daar de zorg nog niet helemaal op orde was.

Minister Schippers heeft nu ook het bevel voor Instituut Mondzorg Weert opgeheven, waardoor ook daar weer mondzorg geleverd mag worden. De tekortkomingen die de IGZ tijdens een eerder inspectiebezoek had geconstateerd, zijn verbeterd en voldoen weer aan de voorwaarden die de Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft opgesteld.

Door: Redactie Nationale Zorggids