Logo_cardiovitaal1

Sinds 1 september kunnen huisartsen via ZorgDomein doorverwijzen naar het hartrevalidatie programma van CardioVitaal op locatie ‘Arterium’ (Courbetstraat 34, Amsterdam zuid) en ‘Polifysiek’ (Tafelbergweg 5, Amsterdam Zuid-Oost). CardioVitaal biedt een volledig verzorgd multidisciplinair hartrevalidatieprogramma en wordt geheel vergoed door zorgverzekeraars.  

Patiënten met hartklachten en/of patiënten die in het afgelopen jaar een ingreep hebben gehad vanwege hartziekten kunnen terecht bij Cardiovitaal voor hartrevalidatie op maat.  

Het programma van CardioVitaal is er met name gericht op om de patiënt weer vertrouwen te laten krijgen in het hart, de medicamenteuze behandeling en het cardiovasculair risicoprofiel te optimaliseren, een gezonde leefstijl te motiveren, stressreductie en gewichtsbeheersing, conditie op te bouwen, en angst en andere psychische klachten te reduceren. Een belangrijk doel is om de patiënt zich zo snel mogelijk geen patiënt meer te (laten) voelen.  

Binnen het CardioVitaal programma wordt de Z3-methode als leidraad gebruikt. Z3 staat voor Zelfvertrouwen, Zelfregulatie en Zelfmanagement. Men wordt in een drie stappenplan begeleid om zo goed en zo snel mogelijk (weer) de regie te krijgen over zijn eigen gezondheid. Het reguliere programma bestaat uit 12 FIT(ness) sessies, 2-4 gedragsveranderings- en/of stressmanagement sessies en begeleiding door diëtist, psycholoog en/of maatschappelijk werk, indien geïndiceerd/gewenst.  De kracht van CardioVitaal is dat, als de patiënt dat wenst, hij/zij ook deels thuis kan worden begeleid via een beveiligd persoonlijk gezondheidsportaal.  

Het multidisciplinaire team van CardioVitaal bestaat uit onder andere uit cardiologen, fysiotherapeuten, hartrevalidatie verpleegkundigen, psychologen, diëtisten en maatschappelijk werkers. CardioVitaal is naast de locaties in Amsterdam ook in Utrecht, IJmuiden, Lelystad, Emmeloord, Groningen en Dokkum te vinden. Voor meer informatie met betrekking tot het CardiVitaal programma: www.cardiovitaal.nl of neem contact op met 020-305 3000. Gebruik voor aanmeldingen in Zorgdomein de zoekterm CardioVitaal of hartrevalidatie.

(Dit is een advertorial)