Normal_zwanger__zwangerschap

Vrouwen in de regio Dordrecht die zich zorgen maken over hun zwangerschap lijken tijdens de coronacrisis minder snel contact op te nemen met hun verloskundige. Zij maken zich daar grote zorgen over, want soms is een verwijzing naar het ziekenhuis nodig. Dit meldt PZC. 

Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrechr deelt de bevindingen van de verloskundigen. Vrouwen vrezen voor coronavirus in het ziekenhuis, maar die angst is volgens een gynaecoloog van het ziekenhuis onterecht. “De zorg gaat hier te allen tijde door en het is gewoon veilig”, zegt gynaecoloog Gretel van Hoecke.

Veel vragen over corona

Verloskundige Lian Siebelt zegt dat vrouwen ook veel vragen hebben over corona tijdens de zwangerschap en wat voor gevolgen dat heeft voor de baby. Hoewel het met de beschikbare cijfers moeilijk te zeggen is, lijken de gevolgen voor de baby minimaal en is bijvoorbeeld borstvoeding geven geen probleem.

Kraamhotel

Een noodplan in de regio is het opzetten van een kraamhotel, als blijkt dat er te weinig verloskundigen zijn of als vrouwen besmet zijn met het virus. Dan is het nodig om de kraamzorg op een plek te hebben. Maar bij medisch noodzakelijke zorg, dan moet een vrouw altijd naar het ziekenhuis.

Door: Nationale Zorggids