Normal_logo_erasmus_mc

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis en Erasmus MC hebben een contract voor de jaren 2018, 2019 en 2020 afgesloten. In het contract zijn afspraken gemaakt over hoogwaardige en betaalbare topreferente en academische zorg in de regio Zuidwest Nederland. Het Erasmus MC heeft naast dit meerjarencontract met alle grotere zorgverzekeraars een contract voor 2018. Dat meldt het ziekenhuis. 

Het sluiten van meerjarenafspraken geeft stabiliteit en zekerheid in de bedrijfsvoering. David Voetelink, vice voorzitter Raad van Bestuur Erasmus MC: “Maar belangrijker nog is dat we voor de komende jaren naast financiële afspraken over doelmatigheid ook inhoudelijke afspraken met Zilveren Kruis hebben gemaakt."

Het ziekenhuis heeft met Zilveren Kruis specifiek afspraken gemaakt over het verder concentreren van academische zorg in de regio Zuidwest Nederland bij het Erasmus MC. Dit gaat bijvoorbeeld complexe cardiologie, multi-trauma’s en complexe kanker. 

Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop bij Zilveren Kruis: “De vraag naar complexe zorg neemt toe. Dat betekent dat we samen moeten kijken hoe we zowel de academische zorg als de algemene zorg slimmer organiseren om wachttijden en kosten niet onnodig op te laten lopen voor onze verzekerden. Een driejarig contract geeft de ruimte om de zorg op de juiste plek op het juiste moment te realiseren in de regio.” 

Het met Zilveren Kruis gesloten meerjarencontract sluit goed aan bij de strategische koers van het Erasmus MC. Voetelink: “Wij streven naar een gezonde bevolking in onze regio en dragen daar aan bij door topreferente en academische zorg van de beste kwaliteit te leveren. We zijn dan ook blij dat we hierover met Zilveren Kruis meerjarige afspraken hebben kunnen maken.” 

Door: Redactie Nationale Zorggids