Logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ) heeft stichting La Touche voor de tweede keer een last onder dwangsom opgelegd, maar La Touche hoeft deze niet te betalen. De zorginstelling in Kampen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel kreeg twee weken om te verbeteren. Stichting La Touche heeft in die periode alsnog de vereiste verbeteringen doorgevoerd. De tweede last onder dwangsom is daarom beëindigd. Dat meldt IGJ. 

De inspectie had al langer zorgen over de zorgverlening van La Touche. De IGJ gaf meerdere keren de normen aan waar stichting La Touche niet aan voldeed. Het lukte de zorginstelling steeds niet er wel aan te voldoen. In maart 2017 gaf de inspectie daarom een aanwijzing aan de zorginstelling.

Daarna volgde de eerste last onder dwangsom. Ook na het bereiken van het maximale bedrag van die dwangsom, 10.000 euro, had de instelling nog niet voldoende maatregelen genomen. Daarom legde de inspectie een tweede last onder dwangsom op. Nu de instelling toch genoeg verbeteringen heeft doorgevoerd, is de tweede boete opgeheven.

Door: Redactie Nationale Zorggids