Normal_ok_operatiekamer_chirurgie_arts_assistent

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) heeft vandaag de website Ziekenhuischeck.nl gelanceerd. Dit gezamenlijke initiatief van alle ziekenhuizen in Nederland geeft inzicht in de kwaliteit van ziekenhuizen, die zelf één en ander kunnen toelichten. Dit melden NVZ en Trouw. 

Op de website zijn concrete cijfers te zien, bijvoorbeeld over het aantal complicaties in dat ene ziekenhuis of het aantal overleden patiënten in een ander ziekenhuis. Soms is er een goede reden voor een hoog sterftecijfer, zoals de patiëntenpopulatie. Is iemand er slecht aan toe, dan is het risico op complicaties en sterfte ook hoger. Ziekenhuizen krijgen gelegenheid om zelf verhalen aan de cijfers toe te voegen en dus uit te leggen hoe één en ander is ontstaan.

Ook staat er op Ziekenhuischeck.nl waar iemand terecht kan voor een bepaalde operatie of behandeling en waarnaar eventueel wordt doorverwezen. NVZ-voorzitter Yvonne van Rooy: "Met Ziekenhuischeck zetten ziekenhuizen een volgende stap in het beschikbaar maken van keuze-informatie. Door kwaliteitsinformatie van ziekenhuizen op één site te kunnen bekijken en vergelijken, weten patiënten nog beter waar ze aan toe zijn." 

Door: Redactie Nationale Zorggids