Wereld Kanker Onderzoek Fonds viert eerste lustrum paarse lintje op 4 februari

Voor het vijfde jaar op rij zullen duizenden mensen in Nederland op 4 februari – Wereld Kanker Dag – het paarse lintje van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds dragen. Op deze manier vragen zij aandacht voor de impact van kanker. Het lintje is uitgegroeid tot een nationaal symbool van steun, solidariteit, liefde en hoop. Het fonds roept iedereen op het lintje nog op tijd aan te vragen. Dat meldt ANP Expert Support. 

Dit jaar viert het Wereld Kanker Onderzoek Fonds het eerste lustrum van het paarse lintje. Sinds 2017 is dit lintje met de boodschap ‘Kanker draag je niet alleen’ uitgegroeid tot een symbool dat duizenden mensen in beweging brengt om een gezicht te geven aan de impact van kanker.

Wat het lintje voor het publiek betekent

Het paarse lintje heeft voor velen een persoonlijke betekenis. Mensen uit heel Nederland delen in aanloop naar Wereld Kanker Dag hun ervaring met kanker als patiënt, voormalig patiënt of naaste. Deze verhalen laten zien dat de aandacht voor kanker nooit mag verminderen, ook niet in tijden van corona. Alle verhalen zijn te lezen op wkof.nl/lintje. Daar kan ook het lintje aangevraagd worden.

Paarse verlichting

Dit jaar worden wederom verschillende locaties in Nederland op Wereld Kanker Dag paars verlicht, om samen met het dragen van het paarse lintje stil te staan bij kanker. Onder andere de Ziggo Dome in Amsterdam en de Grote Marktstraat in Den Haag doen mee aan de actie.

Wereld Kanker Dag

Wereld Kanker Dag – 4 februari – is een dag waarop wereldwijd wordt stilgestaan bij kanker. Maar ook bij het belang van preventie, vroege opsporing, behandeling en nazorg. Ook in Nederland vinden er op die dag uiteenlopende activiteiten plaats.

Cijfers over kanker

Elk jaar krijgen meer dan 110.000 mensen in Nederland de diagnose kanker. Meer dan 800.000 mensen in ons land leven met of na de ziekte. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn er in 2020 wereldwijd meer dan 19 miljoen gevallen van kanker geregistreerd.

Door: Nationale Zorggids
Beeld: Wereld Kanker Onderzoek Fonds