Normal_pexels-andrea-piacquadio-3771115__1_

Iets te hard gegaan met Koningsdag? Uit een onderzoek van Acties.nl blijkt dat een deel van de Nederlanders niet met een kater naar werk gaat. Twintig procent van de ondervraagden heeft zich weleens zonder goede reden ziekgemeld, waaronder een kater. Daartegenover gaat bijna de helft soms juist mét een kater werken. Dit meldt de Telegraaf.

De resultaten lieten ook een verdeeldheid zien tussen de mannen en vrouwen. Van de 42 procent van de ondervraagden die met een kater naar werk ging, bestond 52 procent uit mannen tegenover 31 procent van de vrouwen.

Virus

Toch meld een vijfde van de werknemers zich onterecht ziek, waarbij het niet een virus is die hun heeft geveld. Vaak werd een kater als reden gegeven,  maar ook ‘gewoon even rusten’ was ook een argument. Een achtste gaf zelfs aan dat ze graag nog een extra dag vrij wilden.

Vakantie

Het ziekmelden wordt door Nederlanders gebruikt om eerder op vakantie te gaan buiten de aangevraagde vrije dagen, terwijl hun baas gelooft dat ze nog zwetend in bed liggen.

Door: Nationale Zorggids