Normal_ditta_van_gent_fotografie-10__1_

Pieter van Leijen, in Nederland beter bekend als Pieter Valley, heeft 719.000 volgers op TikTok en tikt op Instagram straks de 200.000 volgers aan. In 2021 werd hij uitgeroepen tot beste mannelijke TikTokker van Nederland. Nu mag hij ook nog eens ambassadeur van CliniClowns toevoegen aan zijn cv. Hij gaat zich inzetten voor zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie. Dit melden CliniClowns en Noordhollands Dagblad. 

Op Instagram vertelt Pieter Valley dat hij vroeger aan een carriere als CliniClown dacht, maar dat het er nooit van is gekomen. Inmiddels heeft hij een andere manier gevonden om mensen aan het lachen te krijgen en als ambassadeur van CliniClowns kan hij ook kwetsbare mensen helpen een lach op hun gezicht te bezorgen.

“Met zijn betrokkenheid, speelsheid en lichte humor kan hij ons helpen nog meer mensen te raken met ons werk voor kwetsbare mensen die de kracht van een lach heel goed kunnen gebruiken”, zegt directeur Ilse Beckers van CliniClowns. Van Leijen zal mensen informeren over het werk dat de organisatie doet, meegaan naar sponsorlopen op scholen en ook zet hij zich actief in voor campagnes en fondsenwerving.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky
Fotograaf: Ditta van Gent