13 ziekenhuizen in Noord-Holland en Flevoland aangesloten bij OncoNovo+

OncoNovo+ is het nieuwe regionale oncologienetwerk voor patiënten in Noord-Holland en Flevoland. De dertien ziekenhuizen in deze regio zijn sinds 7 november officieel bij het netwerk aangesloten, na ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst. Samen werken de organisaties aan goede, toegankelijke en beschikbare kankerzorg. Dit meldt Amsterdam UMC.

Het netwerk bedient ongeveer 25 procent van alle oncologische patiënten in Nederland, zegt bestuursvoorzitter Edwin van der Meer van BovenIJ. Kennis en kunde is gebundeld in OncoNovo+, waardoor patiënten de beste zorg op de juiste plek krijgen, zoals ook in het Integraal Zorgakkoord is bepaald. Waar mogelijk, wordt de zorg zoveel mogelijk dicht bij huis of zelfs thuis geleverd. Het doel is om 95 procent van de kankerbehandelingen dicht bij huis te leveren. Voor hoogspecialistische zorg zijn er expertisecentra.

Dezelfde taal

Regionaal is er naast aandacht voor zorg ook aandacht voor betere organisatie van de kankerzorg, onderzoek en opleiding. Alle dertien ziekenhuizen gebruiken dezelfde taal en informatiestandaarden in de patiëntendossiers. Iedereen gebruikt dus dezelfde termen voor dezelfde begrippen, wat onderzoek in grotere patiëntengroepen mogelijk maakt.

Samenwerkende ziekenhuizen

De Noord-Hollandse en Flevolander ziekenhuizen die de samenwerkingsovereenkomst hebben getekend zijn: Amsterdam UMC, Antoni van Leeuwenhoek, Bovenij, Dijklander Ziekenhuis, Flevoziekenhuis, Noordwest Ziekenhuisgroep, OLVG, Rode Kruis Ziekenhuis, Spaarne Gasthuis, Tergooi, Zaans Medisch Centrum, Ziekenhuis Amstelland en Ziekenhuis St Jansdal. Ziekenhuizen die buiten de regio ook willen samenwerken, kunnen zich ook aansluiten bij het netwerk.D

Door: Nationale Zorggids