Normal_8815

ZOETERMEER - Het Alfrink College in Zoetermeer heeft 15.000 euro gedoneerd aan het Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer, zo meldt Dichtbij.nl.

Met het geld konden zes iPads worden aangeschaft. Ook is er een draadloos netwerk aangelegd in het ziekenhuis. De iPads zijn bedoeld voor de kinderafdeling van het ziekenhuis. Kinderen die langdurig in het ziekenhuis verblijven mogen gratis gebruik maken van de iPads.

Eric Brunings, adjunct-directeur van het Alfrink, is er trots op: "Zo leren onze leerlingen dat er meer is dan alleen maar wiskunde, taal en aardrijkskunde. Soms is het nodig je in te zetten voor je medemens".

Ook Jan Hein Slootmaekers, voorzitter van de Stichting Vrienden van 't Lange Land is blij met de aanwinst: "Het is goed dat er bedrijven, instellingen en scholen zijn die de wereld een beetje mooier proberen te maken".

Langdurig zieke kinderen kunnen door middel van een iPad contact onderhouden met vrienden en familie. Ook kunnen de kinderen spelletjes spelen zodat zij zich niet gaan vervelen.

© Nationale Zorggids / Henk Zuidema