Normal_11052

ENSCHEDE - Om de topklinische en hoog complexe zorg voor inwoners van Twente beschikbaar te houden gaan het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede en Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) met ziekenhuizen in Almelo en Hengelo intensiever met elkaar samenwerken.

Volgens de voorzitters van de raad van bestuur van beide ziekenhuizen moet de samenwerking ervoor zorgen dat de specialistische zorg in de regio behouden blijft, alsmede de zorg voor chronisch zieken en poliklinische zorg.

"Om een aantrekkelijke werkgever te blijven kijken we ook naar uitbreiding van opleidingen en onderzoek", zegt Meindert Schmidt, voorzitter van de raad van bestuur van ZGT. "En ook bij ondersteunende diensten kunnen we samenwerken, denk dan aan kwaliteitsborging en veiligheid of aan personeelsbeleid en financieel administratieve zaken. Door bundeling van krachten houden we de zorg betaalbaar".

Zorgverzekeraar Menzis heeft inmiddels laten weten positief tegenover deze samenwerking te staan. "Juist in deze tijd waarin beschikbaarheid, kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg onder druk staan, is het belangrijk dat zorg zoveel mogelijk dichtbij de verzekerden geleverd blijft worden", zegt Ria Stegehuis, lid directieraad Menzis.

"Hiermee blijft topklinische en hoogcomplexe zorg ook in de toekomst voor de regio behouden", aldus Stegehuis.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz