Normal_11291

EDE - Het Radiologisch Centrum voor Topsport (RCT) dat gehuisvest is in het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede second opinion-onderzoek verrichten op de Nederlandse Olympische sporters die op de aankomende zomerspelen in Londen geblesseerd raken, zo meldt de website van het ziekenhuis.

Dit is het centrum overeengekomen met het NOC*NSF, de fusie tussen de Nederlandse sportorganisaties Nederlands Olympisch Comité (NOC) en de Nederlandse Sport Federatie (NSF).

Zodra een sporter in Londen een echo of MRI moet ondergaan, kijken de radiologen in Ede mee en geven hun deskundig advies.

"Als een sporter een blessure oploopt, krijgen wij de onderzoeken voor directe beoordeling vanuit het High Performance Centre te Londen in het ziekenhuis in Ede op onze beeldschermen", zegt Bas Maresch, een van de gespecialiseerde radiologen van ziekenhuis.

Het RCT werkte al eerder samen met het NOC*NSF tijdens de Olympische en Paralympische Spelen in 2008 in Beijing en de Olympische Winterspelen in Vancouver in 2010.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz