Normal_11351

ROTTERDAM - Het bedrag dat de MaartenMemorial met het jaarlijks terugkerende sportwagenevenement heeft ingezameld voor kankeronderzoek en om jonge patiënten van het Erasmus Medisch Centrum te kunnen vermaken is opgelopen tot bijna een miljoen euro, zo meldt de website van het Rotterdamse ziekenhuis.

Het evenement is vernoemd naar garagehouder Maarten van Sten uit Rotterdam-Hillegersberg. Hij stierf op 27-jarige leeftijd aan agressieve huidkanker, na behandeld te zijn in het Erasmus MC-Daniel den Hoed.

Omdat Maarten een liefhebber was van sportwagens besloten vrienden na zijn dood de MaartenMemorial op te richten om jonge patiënten met kanker een ieder jaar een spannende dag te bezorgen op het circuit van Zandvoort, met meer dan honderd exclusieve raceauto's zoals Ferrari, Spyker en McLaren. Tevens wordt er geld ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek.

Begin augustus gaat alweer de negende editie van het evenement van start. Dan hopen de organisatoren de magische grens van één miljoen euro te doorbreken.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz