Normal_1729
Voor de nieuw overeen te komen cao GGZ hebben werkgevers en vakbonden vandaag de cao-inzetten uitgewisseld. Beide partijen lichten hun voorstellen op 11 maart aan elkaar toe.

GGZ

Abvakabo FNV richt zich vooral op het binden en boeien van werknemers. ‘De voorstellen van GGZ Nederland lijken op het eerste gezicht vooral gericht op het vergroten van de autonomie van de werknemer’, stelt bestuurder Elise Marlijn van Abvakabo FNV. Al met al worden er voorzichtige stappen gemaakt richting een nieuwe cao GGZ. De intentie van zowel de vakbonden als de werkgevers is dan ook gericht op een constructief overleg.

Op dit moment geldt voor Abvakabo FNV dat de belangrijkste onderdelen van de inzet uitgebreid heeft toegelicht. Zonder afscheid te nemen van de door de vakbond voorgestelde inzet, richt ze zich vooral op de punten:
- Beloningen en toeslagen
- Reiskostenvergoeding
- Opleiding en ontwikkeling
- Fatsoenlijke contracten en voorspelbare inzetbaarheid voor medewerkers
- Verbeter van situatie leerlingen en stagiaires

Ook zijn er nog wat harde noten te kraken, meent Merlijn: ‘We willen twee procent loonsverbetering, verhoging van de eindejaarsuitkering en afschaffing van de eigen bijdrage in de reiskostenvergoeding woon-werkverkeer. Daarbij geldt dat wij concrete afspraken willen maken die ertoe leiden dat het werk duurzaam en met plezier wordt uitgevoerd. Medewerkers in de GGZ zijn dat waard.’