Normal_1882
Op 9 maart ondertekenden Windesheim en De Twentse Zorgcentra een samenwerkingsovereenkomst, met als doel het ontwikkelen en uitvoeren van een management developmentprogramma op maat.

Management development in de zorg

Met het leiderschapsprogramma wil De Twentse Zorgcentra leiderschap op een nog hoger niveau brengen, dat ook aansluit bij de toekomstige ontwikkelingen in de zorg. In dit programma draait het vooral om het thema leiderschap. De Twentse Zorgcentra biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke handicap en investeert continu in het optimaliseren van de communicatie met de cliënt en zijn omgeving. Zo staat de cliënt en zijn of haar hulpvraag steeds meer centraal. Dat vraagt om zorg op maat, waardoor medewerkers te maken krijgen met een andere manier van werken. Dit vraagt om nieuw leiderschap van het management en een nieuwe manier van aansturen door de teamleiders. Zo wordt een maximale bijdrage geleverd aan de verdere ontwikkeling van de organisatie van De Twentse Zorgcentra.

Kennis en ervaring
Windesheim heeft veel kennis en ervaring op het gebied van management development trajecten binnen de zorg. Zo werkt Windesheim op dit moment ook samen met de Baalderborg Groep in Ommen en werd onlangs een traject afgerond voor Zorggroep Noorderbreedte in Leeuwarden.