Normal_7697

AMSTERDAM (Novum) - De Duitse autoriteiten bekijken of de omstreden Nederlandse maagchirurg Nick Reijnen in Duitsland zijn licentie kan worden ontnomen. Dat meldt de website DerWesten van enkele regionale kranten in Duitsland.

Eerder deze week werd bekend dat Reijnen aan de slag was in het St. Georg-ziekenhuis in Schmallenberg. Die samenwerking is inmiddels beëindigd.

Reijnen werd in 1981 als arts geregistreerd in het district Düsseldorf. Die registratie blijft ook gelden als een arts in het buitenland zijn beroep niet meer mag uitoefenen. De arts werd ruim twee jaar geleden geschrapt uit het BIG-register, waardoor hij in Nederland niet meer als arts mag werken.

De autoriteiten van het district Arnsberg wilden tegenover de Duitse media niet te veel details over de procedure kwijt. Wel wilde een woordvoerder bevestigen dat waarschijnlijk contact met de Nederlandse Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) wordt opgenomen. Ook wordt contact gelegd met collega's in het noorden van Duitsland.

Reijnen werd daar in 2005 veroordeeld voor dood door schuld. Bij een operatie vergat hij een doek in de buik van de patiënt te verwijderen. Reijnen moest daarvoor een boete van bijna dertienduizend euro betalen.

De omstreden arts wordt in Nederland verantwoordelijk gehouden voor de dood van vijf patiënten in het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Reijnen werd daar in 2009 ontslagen. Er traden ongebruikelijk veel complicaties op bij de maagverkleiningsoperaties die hij uitvoerde.