Normal_9277

UTRECHT - Dit jaar is er een recordaantal inzendingen ingediend voor de Anna Reynvaanprijzen, zo meldt Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN).

De Anna Reynvaanprijzen worden jaarlijks toegekend tijdens de Anna Reynvaan Lezing voor de beste wetenschappelijke publicatie van een verpleegkundige en het beste verpleegkundige initiatief om de patiëntenzorg te verbeteren.

Anna Reynvaan (1844 - 1920) was een Nederlandse verpleegster en adjunct-directrice in het Buitengasthuis en in het Wilhelmina Gasthuis in Amsterdam, de voorlopers van het huidige Academisch Medisch Centrum (AMC). Ze heeft een essentiële bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de verpleegkunde als vak en als beroep.

De lezing en de prijsuitreikingen zullen gehouden op 24 mei in de Stadsschouwburg Amsterdam. Het thema van de lezing is pijnbestrijding, pijnmanagement, het pijnvrije ziekenhuis en de pijnvrije stad. De spreker is Jürgen Osterbrink, verpleegkundige en directeur van het Institute of Nursing Science van de Paracelsus Universiteit te Salzburg in Oostenrijk.

© Nationale Zorggids / Arend Jan Wonink

Foto: V&VN