Normal_11025

DEN HAAG - De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) begint een tuchtprocedure tegen neurochirurg Kees Tulleken omdat hij het beroepsgeheim zou hebben geschonden, zo meldt SociaalTotaal.

De medicus kwam in opspraak toen hij via zijn vrouw, NRC-journaliste Jannetje Koelewijn informatie over de gezondheidstoestand van prins Friso na het ski-ongeluk wereldkundig maakte.

Die medische informatie, dat Friso geen schedelbasisfractuur had en dat het er gunstig voor hem uitzag, bleek naderhand verkeerd te zijn. Prins Friso ligt immers nog steeds in coma.

Bij de inspectie is men nog in beraad over hoe de juiste klacht zal luiden. Volgens een woordvoerder van de IGZ moet deze ‘superzorgvuldig' worden geformuleerd. "Anders sta je met lege handen voor de tuchtrechter."

Johan Friso werd tijdens een vakantie in het Oostenrijkse Lech samen met een vriend bedolven onder een lawine. Gedurende een week werd steeds verklaard dat zijn toestand ‘stabiel' zou zijn, maar dat de prins ‘niet buiten levensgevaar' verkeerde.

Later bleek dat hij ernstige hersenbeschadigingen had. Sindsdien bevindt hij zich in comateuze toestand en is het nog maar de vraag of hij nog ooit bij bewustzijn zal komen.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz