Normal_11616

NEW DELHI (Novum/AP) - De charismatische yogagoeroe die actie voert tegen corruptie bij de Indiase overheid is maandag door de politie in New Delhi opgepakt. Baba Ramdev en duizenden van zijn aanhangers werden in de kraag gevat toen zij een demonstratieve mars naar het parlement wilden houden.

De politie zei dat de arrestanten in bussen naar een stadion aan de buitenrand van New Delhi werden afgevoerd en waarschijnlijk maandagavond weer zullen worden vrijgelaten. Ramdev en de zijnen bivakkeren al vier dagen op een festivalterrein in New Delhi. Vandaar wilden zij maandag naar het parlementsgebouw optrekken. Dat werd door de politie voorkomen door alle actievoerders op te pakken.

Ramdev is donderdag gaan vasten, met de bedoeling de regering verder onder druk te zetten om de miljoenen die met corruptie zijn vergaard en weggezet bij buitenlandse banken terug te halen naar India. Ramdev eist dat een ombudsman wordt aangesteld die de regering controleert en dat een onafhankelijk centraal bureau voor onderzoek wordt opgericht. Ook pleit hij voor een strenge aanpak van belastingontduiking en het overmaken van zwart geld naar het buitenland.