Normal_11736

SCHEVENINGEN (Novum) - De reddingsbrigade is deze zomer tot nu toe 11.716 keer uitgerukt. Het is daarmee de drukste zomer voor de reddingsbrigade sinds de cijfers landelijk worden bijgehouden. Dat heeft Reddingsbrigade Nederland maandag gemeld.

Het afgelopen tropische weekend schoot de teller omhoog: de reddingsbrigade kwam 3288 keer in actie. Er werd vooral veel eerste hulp verleend (2713 keer). De reddingsbrigade spoorde 358 kinderen op. Ook kregen 153 zwemmers hulp en 64 mensen die op vaartuigen in problemen waren geraakt. In 65 gevallen was sprake van een levensbedreigende situatie. Eén persoon kwam om het leven.

Volgens directeur Raymond van Mourik waren de reddingsbrigades in het hele land goed voorbereid op de drukte. Zo waren bij veel posten extra vrijwilligers ingezet. Het aantal zoekgeraakte kinderen vindt Van Mourik te hoog. Hij gaat onderzoeken of en hoe dat naar beneden kan worden gebracht.

De reddingsbrigade houdt sinds 2008 landelijke cijfers bij. Tot nu toe was de zomer van 2010 het drukste seizoen sindsdien. Toen kwam de reddingsbrigade 10.691 keer in actie.