Normal_12711

GRONINGEN - Het medisch tuchtcollege in Groningen heeft een huisarts bestraft met een waarschuwing na het overlijden van een van zijn patiënten. De patiënt, een vrouw van 49, overleed in november 2011 als gevolg van een beroerte. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De huisarts kwam vier uur later, nadat zijn assistente de man van de patiënte had afgescheept. "Hij krijgt een waarschuwing omdat hij onvoldoende heeft ingezien hoe ernstig de situatie was", aldus  tuchtrechter Herman Hermans. Het stond volgens hem echter niet vast dat de vrouw niet zou zijn overleden als de huisarts eerder was gekomen.

De weduwnaar zegt dat zijn vrouw nog wel in leven zou zijn geweest als de huisarts goed zou hebben gehandeld. "Door zijn nalatigheid is mijn vrouw veel te laat in het ziekenhuis gekomen waardoor behandeling niet meer mogelijk was", aldus de man die meerdere keren met de praktijk had gebeld. De huisarts had de assistente niet goed geïnstrueerd en de assistente had niet volgens de richtlijnen gehandeld volgens het tuchtcollege.

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem