Soap, personeel werven, jongeren

UTRECHT - Ruim vijftig zorgorganisaties, verenigd in de coöperatie ‘Jongeren werken in de Zorg’, en brancheorganisatie ActiZ werken met RTL 5 aan een tv-soap die zich afspeelt in de zorg. Hierbij komen zowel de verpleeg- en verzorgingshuiszorg, als de thuiszorg aan bod, zo meldt Skipr.

De soap gaat over drie jongeren die stage lopen in zorgcentrum ‘Malaika’. Het doel van de serie is om jongeren enthousiast te maken voor het werken in de zorg en zo de toekomstige krapte op de arbeidsmarkt tegen te gaan. Daarnaast willen de makers mensen die in de zorg werken het gevoel geven dat ze trots mogen zijn op het werk dat zij doen.

Voor de soap wordt samengewerkt met Johan Nijenhuis, die ook populaire series als SpangaS en Goede Tijden Slechte Tijden maakte. De kosten worden betaald uit gelden van de zorgorganisaties die ze anders ook voor arbeidsmarktcommunicatie en pr uit zouden geven. Ook neemt RTL een deel van de kosten op zich en wordt nog gezocht naar sponsoren die eventueel innovaties in de zorg kunnen aanprijzen.

© Nationale Zorggids / Jochum Admiraal