Normal_scheidsgerecht_voor_de_gezondheidszorg_logo

(Novum) - De maatschap van dermatologen van het Eindhovense Catharina Ziekenhuis wordt definitief vervangen. Ook een laatste verzoeningsgesprek tussen het bestuur en de maatschap is deze week op niets uitgelopen, stelt het ziekenhuis donderdag.

Patiënten voor de dermatologieafdeling worden vanaf vrijdag geholpen door artsen van het Maastricht UMC+. Dat ziekenhuis gaat een vast team opbouwen in Eindhoven.

De directie van het Eindhovense ziekenhuis verbrak afgelopen najaar al de overeenkomst met de huidartsen. Zij zouden zonder toestemming een commerciële praktijk uitgebaat hebben in het ziekenhuis. Voor de faciliteiten die werden gebruikt zou niet betaald zijn. De dermatologen beweerden echter wel mondelinge toestemming te hebben gehad.

Het Scheidsgerecht Gezondheidszorg stelde vorige week op verzoek van de dermatologen vast dat de verhoudingen tussen de artsen en het bestuur ernstig is verstoord. De partijen werden echter door dit arbitragegerecht gemaand toch nog een keer met elkaar te gaan praten. Dat gesprek afgelopen dinsdag heeft volgens het ziekenhuis echter niets opgeleverd.

De opzegging van de overeenkomst is niet het enige conflict tussen de huidartsen en het ziekenhuis. Het scheidsgerecht besliste vorige maand nog dat de dermatologen onterecht op non-actief waren gezet, omdat ze patiënten onnodig naar hun privékliniek in Venray zouden hebben doorverwezen. Volgens het gerecht werd dat niet bewust gedaan.