Merel van Groningen

In september 2013 starten nieuwe trainingen van het Merel van Groningen-project, gericht op voorlichting en preventie van loverboyproblematiek. In het project #loverboys gaat het om jongeren vanaf 12 jaar in alle vormen van onderwijs of bekend binnen jeugdzorg en instellingen. Om de projecten goed te kunnen begeleiden, zijn er voor (jeugdzorg)professionals drie gratis trainingen Signaleren georganiseerd. 

Merel van Groningen, ervaringsdeskundige in loverboyproblematiek, zet zich al jaren in voor het zoveel mogelijk helpen van slachtoffers en het voorkomen dat nieuwe meisjes in handen van loverboys vallen. Ze probeert bij zowel meisjes als jongens bewustwording te creeren.
 
Het Merel van Groningen-project #Loverboys
Het project biedt een pakkende voorlichting over de systematische werkwijze die loverboys hanteren. Door de speelfilm Ware Liefde en Het verhaal van Merel wordt duidelijk hoe zijzelf in zijn web verstrikt raakte, waardoor zij alle grenzen overging. 
De voorlichting gaat ook in op de rol van wetgeving en confronteert jongeren, zonder belerend te willen zijn. Tot slot belicht het welke rol het gebruik van sociale media speelt en hoe deze sociale media een paradijs kan zijn voor loverboys. 
 
Diverse scholen en instellingen maken inmiddels gebruik van het Merel van Groningen-project. Door zorgverleners te leren signaleren, zal de samenwerking tussen organisaties versterkt worden en kunnen problemen eerder aangepakt worden. Om verdere bewustwording te bewerkstelligen en nog meer handen ineen te slaan, geeft Merel van Groningen drie gratis trainingen aan zorgverleners. Klik hier om aan te melden. (vol=vol)
 
© Nationale Zorggids