Normal_huisarts_dokter

Vorig jaar is het aantal mensen dat naar een huisartsenpost ging, licht gedaald. Dat blijkt uit cijfers van de landelijke benchmark van de Vereniging Huisartsenposten Nederland (VHN). Uit de cijfers van de VHN blijkt dat de huisartsenposten ruim vier miljoen verrichtingen uitvoerden, gemiddeld 244 verrichtingen per duizend inwoners. Dit meldt Skipr.

Door de lichte daling, 2,3 procent minder verrichtingen dan in 2011, wordt de dalende tendens doorgezet, al is bij een enkele huisartsenpost het aantal verrichtingen juist gestegen. De huisartsenzorg overdag laat echter een lichte stijging zien.
 
De kosten van de beschikbaarheid en verzorging van de acute huisartsenzorg tijdens avond-, nacht-, en weekenduren stijgen licht. Huisartsenposten met een ziekenhuis in het gebied delen bijna allemaal een locatie met het ziekenhuis of zijn dit van plan. 
 
De benchmark bevestigt volgens de VHN het beeld van een evenwichtige branche met een sterke focus op het leveren van zinnige, zuinige en veilige zorg in avond, nacht en weekend.
 
© Nationale Zorggids