Normal_2014_european_year_for_reconciling_work_and_familylife_cohehre_groningen

De COHEHRE Conference 2014 wordt dit jaar in Groningen gehouden. De conferentie heeft als onderwerp de combinatie van werk en gezin in gezondheidszorg en sociaal welzijn. De Academie voor Gezondheidsstudies van de Hanzehogeschool Groningen treedt op als gastheer van deze internationale conferentie. Dit meldt de Hanzehogeschool. 

Van maandag 7 tot en met vrijdag 11 april wordt de conferentie gehouden. Er worden vier thema's behandeld. De thema's zijn: 'families onder druk', 'zelfmanagement in werk en gezin', 'gezondheids- en welzijnsberoepen in transitie' en als laatste 'het gebruik van Quantified Self in beroepen in de gezondheidszorg'. 
 
Er is voor dit onderwerp gekozen omdat er de afgelopen jaren veel wijzigingen in de werk- en gezinsstructuur plaats hebben gevonden als gevolg van globalisering van de economie, de financiële crisis, technologische ontwikkelingen en de toenemende vergrijzing. Hierdoor verandert er nogal wat voor professionals in de gezondheids- en sociale zorg en dat betekent, aldus de Hanzehogeschool, dat er ook aandacht geschonken moet worden aan wijzigingen in de opleidingen van het werkveld. Het thema van de COHEHRE conference is hetzelfde als die van het Europese jaar. 
 
Gastsprekers van onder anderen de Hanzehogeschool, het Martini Ziekenhuis Groningen en Coface zullen lezingen houden. Ook komt Agnes Uhereczky coordinator van de Europese bewustmakingscampagne over cyberpesten een toespraak houden.
 
© Nationale Zorggids