Logo_download__2_
Om organisaties te stimuleren nieuwe zorgideeën te bedenken, heeft de gemeente Roosendaal vier ton verzameld. Het geld is bedoeld voor plannen die zorg en ondersteuning dichter bij de inwoners van Roosendaal brengen. Niet alleen zorginstellingen zijn in de race, ook sportclubs of andere verenigingen mogen ideeën aanleveren. Dit meldt BN de Stem. 
 
Roosendaal is met name op zoek naar opvangmogelijkheden voor mensen met een lichte beperking. Deze mensen hebben lichte begeleiding en opvang nodig en gaan tot op heden naar de dagopvang. De gemeente is echter op zoek naar alternatieven, zoals een wijkhuis waar deze mensen terecht kunnen, bijvoorbeeld. 
 
Het budget van vier ton om slimme ideeën te realiseren, is volgens wethouder Hugo Polderman van Sociale Zaken 'op slimme manier links en rechts' vrijgemaakt. Het geld komt uit de totale zorgpot van de gemeente. Roosendaal wil 'een verandering in denken' op gang brengen, zowel onder grote als kleine zorgaanbieders. "We zoeken het in slim combineren", aldus Polderman.
 
© Nationale Zorggids