Logo_bd0087b493a152de98ff19a588a408f4_centrumvictas-225-225-170-c

Rechtbank Midden-Nederland heeft verslavingsinstelling Victas gisteren officieel failliet verklaard. Dit deelde voormalig voorzitter van de raad van bestuur Herman Geerdink gisteren mee aan de medewerkers. Victas raakte in de financiële problemen door te hoge vastgoedkosten. Momenteel is de curator met overnamekandidaten in gesprek over een eventuele doorstart. Dat meldt NOS. 

De 440 medewerkers van de verslavingsinstelling hebben de afgelopen paar weken zonder loon doorgewerkt om zo de 4.400 cliënten te voorzien van de zorg die zij nodig hadden. Het UWV neemt de loonbetalingen nu over.

“Victas is een ontzettend mooie organisatie, die effectieve en efficiënte zorg levert en daar ook door zorgverzekeraars om wordt geprezen. Dit hadden we echt niet verwacht. Ik bedankt al onze loyale medewerkers, die ervoor hebben gezorgd dat ook de afgelopen onzekere week onze cliëntenzorg onverminderd door is gegaan”, zegt Geerdink. De cliënten kunnen deze week nog zorg verwachten. Voorlopig worden er geen nieuwe cliënten aangenomen, met uitzondering van crisissituaties. 

©Nationale Zorggids