Logo_fnv_logo

Echte banen, goede zorg voor iedereen en een sociaal aanbestedingsbeleid vanuit de gemeente. Dat moeten de komende gemeenteraadsverkiezingen opleveren, vindt FNV. Op 75 plekken door het hele land organiseert de vakbond debatten met lokale politieke partijen om hen kleur te laten bekennen. Dat meldt de FNV. 

De gemeenteraadsverkiezingen zijn belangrijker dan ooit. Steeds meer besluiten die burgers direct raken worden genomen op lokaal niveau. Daarom is het van belang dat de opkomst bij de verkiezingen hoog is en dat mensen sociaal stemmen.

Op 75 plekken door het hele land organiseert de vakbond debatten met lokale politieke partijen om hen kleur te laten bekennen. Ruim zevenduizend mensen hebben zo kennisgemaakt met de lokale politiek en de voorstellen van de FNV voor sociaal beleid.

Eind januari organiseerde de FNV in Nijmegen het eerste debat. Tot aan de verkiezingen worden nog bijna 40 bijeenkomsten gehouden. Op de debatavonden wordt over stellingen gediscussieerd over werk en inkomen, zorg en het aanbestedingsbeleid. FNV wil dat aanbesteden sociaal gebeurt, met duidelijke voorwaarden voor de arbeidsomstandigheden van werknemers.

FNV heeft hiertoe een tienpuntenplan gelanceerd, wat zowel kiezers als politieke partijen wijst op het belang van sociaal kiezen op onder meer aanbestedingsvlak, sociale werkvoorziening en gelijkheid. Op veel debatavonden is politieke partijen gevraagd zich hieraan te committeren. Lokale FNV-netwerken houden ook na de verkiezingen deze partijen aan hun beloften. 

Door: Redactie Nationale Zorggids