Normal_kaja-reichardt-wb1m8zefmeq-unsplash

Als het aan belangenvereniging Ronaz ligt, krijgen Brabantse verzorgings- en verpleeghuizen inzicht in hoeveel zorgpersoneel op een afdeling een coronavaccinatie heeft gehad. Blijkt de vaccinatiegraad op een afdeling te laag, dan kunnen de instellingen gerichter voorlichten. De privacy van werknemers komt hiermee niet in gevaar, omdat het niet de bedoeling is om de vaccinaties te koppelen aan namen. Dit meldt Skipr. 

Vijftien procent van de leden van de belangenvereniging heeft gezegd de namen van het zorgpersoneel niet te willen koppelen aan de vaccinaties. “En wij willen die mensen niet onnodig onder druk zetten, want we kampen al met een personeelstekort. Dus dan zijn we dadelijk nog verder van huis”, zegt woordvoerder Conny Helder van Ronaz. Volgens de privacywet mag zo’n koppeling ook helemaal niet plaatsvinden.
OMT

Een paar OMT-leden willen dat de politiek registratie van de vaccinatiestatus van zorgpersoneel mogelijk maakt. Zij vinden dat ongevaccineerde zorgmedewerkers een gevaar zijn voor hun oudere of kwetsbare patiënten, cliënten én collega’s.

Door: Nationale Zorggids