Vervolgopleiding voor honderd zorgprofessionals vanwege personeelstekort

Om op de lange termijn een bijdrage te leveren aan het nijpende personeelstekort in de zorg biedt Maandag® het aankomende jaar honderd zorgprofessionals een vervolgopleiding aan. Maandag® wil op deze manier loopbaanperspectief bieden en een kwalitatieve bijdrage leveren aan de zorg. Afgelopen week startte de eerste groep studenten met de opleiding mbo Verpleegkunde. Dit meldt PR Matters.

Door de schaarste op de arbeidsmarkt moeten veel zorgmedewerkers noodgedwongen werk doen waar ze niet voor opgeleid zijn. Naast het feit dat dit de kwaliteit van de zorg niet bevordert, heeft dit ook invloed op het werkplezier en de motivatie van de zorgmedewerkers. Nu de druk op de zorg ook nog eens onverminderd toeneemt, is het extra belangrijk dat zorgmedewerkers de mogelijkheid krijgen om in zichzelf te investeren.

Honderd zorgprofessionals

De honderd zorgprofessionals kunnen kiezen uit drie opleidingen die ruim een jaar tot tweeënhalf jaar duren. Zo is er de opleiding tot Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VIG) voor professionals die nu als Helpende werken. Wie reeds het VIG diploma heeft maar zich verder wil ontwikkelen, kan kiezen voor de opleiding mbo Verpleegkunde, niveau 4. Zorgprofessionals die mbo Verpleegkunde hebben gedaan, kunnen via Maandag® de vervolgopleiding hbo-Verpleegkunde volgen.

Door: Nationale Zorggids