Normal_geld_omgekeerd

AMSTERDAM (Novum) - Veel mensen die van zorgverzekeraar wisselen kiezen voor een goedkopere online verzekering. Volgens vergelijkingssite Zorgkiezer kiezen zeven op de tien overstappers voor een dergelijke verzekeringsvorm. De verzekeringen zijn jaarlijks tot 105 euro goedkoper doordat verzekeringszaken via internet moeten worden geregeld.

Onder meer de grootste zorgverzekeraars Agis Achmea, CZ en VGZ bieden dit jaar nieuwe of vernieuwde internetpolissen aan. Met de goedkope variant van een verzekering willen ze klanten behouden en nieuwe klanten verleiden tot een overstap. Zo is de internetpolis van VGZ 155 euro goedkoper dan de 'gewone' vergelijkbare verzekering van VGZ.

De internetpolissen zijn volgens Zorgkiezer in opkomst. Dit jaar hebben 770 duizend mensen een online zorgverzekering. Dat aantal zal naar verwachting groeien tot meer dan een miljoen.

Bij een online verzekering verloopt alle communicatie via internet en per e-mail. Declaraties kunnen alleen online worden ingediend en herhalingsrecepten moeten over het algemeen bij een internetapotheek worden besteld. Ook kunnen er verschillen zijn in dekking. Zo zijn er online verzekeringen waarbij niet-spoedeisende zorg slechts in zestien ziekenhuizen wordt vergoed.