Normal_euro_banknotes

(Novum) - Vrouwen betalen gemiddeld veel meer voor een overlijdensrisicoverzekering dan een jaar geleden. Mannen zijn juist goedkoper uit. Dat meldt de Consumentenbond maandag op basis van onderzoek door Moneyview. Sinds december 2012 mogen verzekeraars geen onderscheid meer maken op basis van geslacht.

Mannen kunnen door over te stappen op een andere verzekering profiteren van de premiegelijkstelling, stelt de Consumentenbond. Voor mannen van vijftig jaar zijn de premies gedaald met gemiddeld twaalf procent. Vrouwen van vijftig jaar betalen gemiddeld juist twintig procent meer dan in mei vorig jaar.

Leeftijd speelt een grote rol bij het afsluiten van een overlijdensverzekering. Vooral de premies voor jonge vrouwen zijn veel minder gestegen. Een vrouw van 25 jaar betaalt gemiddeld zeven procent meer dan in april 2012. Voor mannen van 25 jaar daalde de gemiddelde premie met ongeveer vijftien procent.

De premies voor overlijdensrisicoverzekeringen daalden de afgelopen jaar sterk. Ook voor mensen met een oudere verzekering verzekeringen kan daarom een overstap gunstig zijn, zegt de Consumentenbond.