Normal_jeugdzorg546

Vanaf 1 januari start de gemeente Hof van Twente met een pilot om hulpbehoevende jongeren sneller op de juiste plek te krijgen. De bedoeling is om een extra praktijkondersteuner in te zetten, waardoor onnodige doorverwijzingen en medicalisering worden voorkomen. Dat meldt Skipr.

De pilot van de Overijsgemeente wordt in samenwerking met huisartspraktijken uitgevoerd in de kernen Delden, Diepenheim en Hengevelde. De praktijkondersteuner GGZ gaat in gesprek met jongere en zijn of haar ouders. Vervolgens wordt er overlegd met de praktijkondersteuner huisartsenpraktijk (poh). Daarna is het aan deze persoon om daar waar nodig contact te zoeken met partijen die hulp en ondersteuning kunnen bieden aan de jongere.

Ook wordt met deze pilot bekeken of met de inzet van de praktijkondersteuner geld bespaard kan worden. Zorgverzekeraar Menzis betaalt mee en het initiatief gaat het hele jaar duren. Na afloop wordt de pilot geëvalueerd en wordt bekeken of het initiatief uitgerold kan worden over de gehele gemeente Hof van Twente. 

© Nationale Zorggids