Gebarentaal

GRONINGEN - Mensen die slechthorend zijn en een verstandelijke handicap hebben, hebben speciale zorg nodig. Om beter te kunnen voorzien in de behoeften van deze doelgroep, slaan Stichting Philadelphia Zorg en Koninklijke Kentalis de handen ineen, zo meldt de stichting.

Philadelphia biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking, terwijl Koninklijke Kentalis specialist is in mensen met een auditieve beperking. De samenwerking moet leiden tot betere zorg voor patiënten die met beide handicaps te maken hebben.

Cliënten die bij Kentalis de behandeling hebben afgerond, konden vaak moeilijk doorstromen naar een andere instelling vanwege hun specifieke communicatiebehoeften. Door de samenwerking met Philadelphia is het nu mogelijk voor deze mensen om daar aansluiting te vinden, waar ze verder kunnen worden begeleid op het gebied van wonen, leren, werken en dagbesteding.

Volgens Greet Prins, bestuursvoorzitter van Stichting Philadelphia Zorg, is de samenwerking een mooie stap vooruit. “We kijken nu samen over de grenzen van onze organisaties. Dat is een goede zaak voor cliënten”, aldus Prins.

© Nationale Zorggids / Florian Kersten