André van Duin, alias meneer Wijdbeens bij Grenzeloos Gastvrij

AMSTERDAM - De campagne ‘Grenzeloos Gastvrij’ van de Nationale Vereniging De Zonnebloem en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) om zoveel mogelijk ontmoetingen te creëren tussen toekomstige Amsterdamse vrijwilligers en mensen met een fysieke beperking is gisteren succesvol van start gegaan.

In aanwezigheid van André van Duin, alias meneer Wijdbeens, genoten 250 fysiek beperkten van de Zonnebloem Amsterdam van een paaslunch die in de RAI werd aangeboden door KHN Amsterdam.

“De horeca in Nederland is dé ontmoetingsplek voor jong en oud. De Amsterdamse horecaondernemers laten met dit evenement zien dat het belangrijk is om je ook als ondernemer open te stellen voor mensen die minder mobiel zijn”, zegt directeur van KHN Lodewijk van der Grinten. “Zo kunnen zij ook genieten van de gastvrijheid die de horeca te bieden heeft. Deze samenwerking met de Zonnebloem is een schitterend voorbeeld van die grenzeloze gastvrijheid.”

Uit recent onderzoek onder 1.100 inwoners van de hoofdstad blijkt dat ruim eenderde bereid is zich vrijwillig in te zetten voor deze groep gehandicapten. Van hen vindt tweederde een bezoek aan een horecagelegenheid hiervoor het meest geschikt.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz