Normal_parkeerplaats_gehandicapten_gehandicaptenparkeerplek

Vanaf 1 augustus 2013 zullen de belangen van mensen met een beperking in de gemeente Oirschot niet langer behartigd worden door de vrijwilligersorganisatie Platform Gehandicapten Oirschot. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

In een laatste nieuwsbrief heeft de organisatie laten weten teleurgesteld te zijn in de plaatselijke politiek. Voorzitter Cees Smetsers: 'Onze adviezen vonden nauwelijks weerklank bij raadsleden. Bij de laatste bijeenkomst waarop wij onze activiteiten wilden laten zien kwam geen enkel raadslid opdagen. Mede daardoor was de fut eruit'.

Platform Gehandicapten Oirschot richtte zich op de gezamenlijke belangenbehartiging van mensen met een beperking, zodat zij zo zelfstandig mogelijk aan de maatschappij kunnen deelnemen. Aandachtspunten van de organisatie waren onder meer toegankelijkheid, vrijtijdsbesteding en het recht op maatschappelijke ondersteuning.

Wethouder Piet Machielsen heeft laten weten het jammer te vinden dat een groep vrijwilligers besluit om ermee op te houden.

© Nationale Zorggids