Logo_novo_logo

(Novum) - De Groningse gehandicapteninstelling Novo ontkent dat het plannen heeft voor het openen van een nieuwe locatie. Dagblad van het Noorden meldde woensdag dat de raad van Bestuur van Novo de opgedoekte instelling in Onnen op een andere locatie wilde heropenen, maar daar is geen sprake van, benadrukt een woordvoerder van Novo in een reactie.

"Over een nieuwe locatie wordt nu niet nagedacht", benadrukt de zegsman." Wat er in de toekomst nog staat te gebeuren is nu niet aan de orde."

De vestiging in Onnen raakte in opspraak nadat Nieuwsuur de afgelopen weken het overlijden van een 44-jarige cliënte van Novo onder de aandacht bracht. De vrouw overleed nadat vier medewerkers haar in bedwang hielden. Nieuwsuur toonde maandagavond tegen de zin van Novo beelden van een bewakingscamera van de instelling, nadat een rechter in kort geding bepaalde dat dit was toegestaan.

Novo heeft zo'n tachtig locaties in Groningen en Drenthe. De zorginstelling wordt momenteel nog onderzocht door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Mocht Novo de locatie in Onnen nu wel elders willen heropenen, dan moet de inspectie dit overigens eerst goedkeuren, aldus een woordvoerder van de IGZ.